BELLA CROWN

Samme dag som alle i Norge sto klare med champagne og nyttårsrakettene ble hoppa Bella Crown importert fra Danmark. Året var 2013 og mange måneders hardt arbeid fra alle involverte i Team Midtfjeld ga endelig uttelling. Bella Crown stammer fra den en gang hesterike Californiatraktene på vestkysten av USA. Syv ledd senere i stamtavlen blir Bella Crown tipp-tipp-oldebarn av Nulle Hanover, en hoppe som Martin Austevoll i sin tid importerte til Norge som løpshest sent på 80-tallet. Kjøpere den gang var Aron Friestad og Steinar Horpestad. Etter endt løpskarriere blir Nulle Hanover kjøpt av Torleif Thu og bedekt av den kjente hingsten Slogen War. Elleve måneder senere kom en stor brun hoppe med lave hvite sokker på begge bakbeina til verden. Hesten fikk navnet Bella Crown og ble allerede etter 4 måneder solgt til Preben Dokk i Danmark. Salget skulle egentlig aldri vært gjennomført, for Bella Crown var tenkt som siste tilskudd til Team Midtfjelds stall. Grunnet internt rot endte Bella Crown opp over dammen, men ikke for lenge. Etter intenst arbeid fra alle involverte og en velvillig dansk eier fikk vi Bella Crown hjem på selveste nyttårsaften.

Stamtavlen

Slogen War var en toppstammet unghingst som allerede som 2 åring ble solgt for 100.000 kroner tidlig på 80-tallet. Det var etter en tur til auksjonene i Harrisburg i Pennsylvania hvor reiseleder Bo Fransson hadde med seg blant annet Torleif Thu, at Slogen War havnet i Norge. Torleif Thu og Slogen War ble en umiddelbar suksess i Norge og vant en rekke store løp i løpet av 80-tallet. Mamma Nulle Hanover var en fantastisk flott hoppe, og hun ble av mange omtalt som et glansbilde av en hest. Hun presterte godt på løpsbanen selv om statistikken ikke viser det samme. Hun står oppført med bare to seire i DNTs sportsystem, men det er vi rimelig sikker på at ikke stemmer. Flere i miljøet rapporterte om en rekke seirer blant annet på Nesttun og på Østlandet. Vi har sjekket opp og Nulle Hanover startet hele 118 ganger med 21 seire, 22 andreplasser og hele 61 øvrige premier som resultat. I avlsboksen står Nulle Hanover oppført med seks avkom, hvorav tre av dem har startet profesjonelle løp, men bare Bella Crown har løpt inn over 1 million norske kroner. Det er en rekke fantastiske travere i stamtavlen til både mamma Nulle Hanover og far Slogen War. Bingen og Hambletonian, begge vinnere av Ayres er to eksempler. Vakre Noble Hanover og paceren Bret Hanover er to andre. Bingen var en av fire virkelig store avlshingster i USA sammen med Peter The Great, Axhworthy og McKinney rundt 1960. Bingens mor Young Miss, er åttende mor til Nulle Hanover.

Karriere

Ingen er overrasket over at en hoppe med Bella Crowns stamtavle har levert gode resultater på baner over hele Europa. Av alle baner Bella Crown har løpt på er det uten tvil Øvrevoll som er hennes favorittbane. På 47 starter står hun med hele 14 seire på banen. I tillegg har hun løpt inn til 5 betalte plasser på samme bane. Hennes så langt største seier kom på hennes første tur til England i 2015. Under Ebor festival på York racecourse, løp Bella Crown, med 36 i odds, inn som vinner med to lengder.

Kusk

Erkki Jorma Kontio har vært førstekusk på Bella Crown i alle år. Kontio har også vært involvert i treningen av Bella de siste 2 årene. Det er ikke vanlig lengre i Norge at samme person er kusk og trener, men Kontio og Bella virker til å ha et helt spesielt forhold, og resultatene de to har viser at vi gjør noe riktig.

Privacy Policy