JACOBINE Y

Jacobine Y født 21. februar 1996, er en travhest som stammer fra den legendariske, amerikanske hingsten Doctor Rodney og regnes av mange som Norges beste travhest i nyere tid. Jacobine Y har vunnet Forus Open i Oslo hele tre år på rad, i 1998, 1999 og 2000. Aldri tidligere har en så ung hoppe vunnet det prestisjetunge løpet 3 år på rad. Det er fire hester som har vunnet Forus open 3 eller flere ganger på rad, men ingen har klart det i så ung alder.

Doctor Rodney

Doctor Rodney ble trent av Simon Cooper, uten tvil en av verdens mest legendariske hestetrenere. Cooper står bak flere vinnende hester enn noen annen trener i USAs historie. Han drev også i en årrekke et av USAs mest respektere avlsenter. Doctor Rodney løp i løpet av sin 7 år lange karriere inn til seier i blant annet Triple Crown 2 ganger, Dubai World Cup og The Royal Ascot i England. Totalt løp Doctor Rodney inn over 15 millioner dollar for sine eiere i løpet av karrieren. Doctor Rodney så lenge ut til å skulle sikre seg tittel som verdens mestvinnende travhest, men en tragisk ulykke under Grand National i 1992 satte en bastant stopp for den lysende karrieren. Etter ulykken under Grand National ble Doctor Rodney ble satt på avl. Siden har flere av hans avkom skrevet historie på baner verden over, deriblant i Norge med Jacobine Y.

Karriere

Jacobine Y har siden hun kom til Norge i 1995 vært en enorm suksess for sine eiere. Team Midtfjeld er utrolig stolte over å ha en hoppe med en slik fantastisk stamtavle i stallen. Jacobine Y har så langt hatt en karriere langt over det som var forventet. Etter å ha vunnet flere mindre løp sin første hele sesong hos Team Midtfjeld, var det i andre sesongen at man fikk se hva som virkelig bor i den unge hoppen. Etter å løpt inn til seier i Forus Open fortsatte hun med hele 8 seire på de neste 14 løpene. De neste 3 sesongene leverte Jacobine Y resultater ingen annen norsk hoppe har levert tidligere. Hun fulgte opp seieren fra Forus med seier i samme løp de neste 2 årene og plasserte også bra internasjonalt, med seier i Danmark open og Svenska Elitloppet. Det er dog på sin egen hjemmebane Momarken at Jacobine Y er dronning. Av 38 løp hvor hun har stilt til start har hun løpt inn til seier i hele 17 av dem. Det er norsk rekord og nærmeste hest som kan vise til statistikk er Trevell son med 16 seire på 40 løp på Biri travbane.

Trener

En av de mest kjente norske hestetrenerne er Ivar Kihlstrøm. Kihlstrøm har en lang karriere som kusk og trener bak seg. På slutten av 1990- og begynnelsen av 2000-tallet var han en meget profilert aktør og kusk innen det norske travsportmiljøet og står oppført med hele 1256 seiere i forskjellige løp i Norge og internasjonalt. Ivar Kihlstrøm har vært involvert med hestesporten hele sitt liv. Hans far Tom Kihlstrøm, var selv en meget habil rytter i yngre dager. Kihlstrøm drev også med kjøp og salg av hest og var involvert i importen av rundt tusen travhester fra utlandet og inn til Norge. Det er takket være  Ivar Kihlstrøm og hans enorme erfaring og internasjonale nettverk at man fikk se en hest som Jacobine Y i en norsk stall. Kihlstrøm sto for både import og all trening av Jacobine i hele hennes karriere. Med unntak av Rex frøland er Jacobine Y den mestvinnende hesten Kihlstrøm trente i sin aktive karriere.

Privacy Policy