SCHUVARD

Schuvard er en av de nyeste hingstene i stallen vår. Han er født 01-03-2011 i stallen vår like ved Momarken. Schuvard er en ualminnelig vakker og maskulin hest med en stor flat panne med velplasserte og tillitsfulle øyne. Han virker også klokere enn de aller fleste vi har i stallen. Det gjør han også til en av de mest krevende hestene vi har for tiden. Schuvard er så erkenorsk som man kan få en hest. Moren er Hildasmog og faren er den gamle stortraveren Toyota gutt. De to har de siste årene levert flere lovende avkom, men ingen helt som Schuvard.

Trener

Det er Kjell Håkonsen som har ansvaret for treningen til Schuvard. Kjell er for de fleste i miljøet en velkjent mann med en rekke seire bak seg, både som rytter og trener. Kjell har vært i sporten i over 50 år og man skal lete lenge etter en trener i Norge med mer erfaring. Han har i løpet av karrieren jobbet med både Slogum sønn og den gamle storheten Rex Rodney. Kjell legger alltid mye jobb i hestene våre, ikke bare med trening men også på det psykiske plan. Han er veldig nøye med å følge med på hestene. De skal ikke gå ute bare for å gå ute. Han kan fint finne på å slippe de ut og inn både tre og fire ganger på samme dag. Han virker til å ha en unik evne til å se når hestene er lei. Dermed får de gå inn og ut når det passer dem best. Mye arbeid, men det ser helt klart ut til å fungere. Alle som kjenner Kjell vet at han er en mann av få ord, så når han sier at Schuvar har det som trengs har vi ingen grunn til å tvile.

Karrieren

Vi har lenge ment at Schuvar har det som skal til for å bli en av de virkelig store hingstene innen norsk travsport. Det han har vist i sporet så lang er meget oppløftende. Dog skal det sies at han er en sta hest. Det er lenge siden vi har hatt en hest med fullt så mye personlighet i stallen. Det gjør at det krever sitt å trene Schuvar. Som 3-åring fullførte Schuvar sin første hele sesong og resultatene var meget oppløftende. På 18 starter leverte han 1 seier og 4 plasseringer. Flere ganger var han nære med å levere tider ned mot 18 tallet også.

Drammen Grand Prix 2015

Som 4-åring stilte Schuvar for første gang til start ved Drammen Grand Prix. Vi var lenge usikker på om vi skulle stille Schuvar til start i et så tøft løp med bare en sesong bak seg. Kjell som kjenner Schuvar aller best var solekar på at han var klar. Fra spor 10 klarte Terjen Aase, som var kusk, å komme seg over opp til fjerde par innvendig og i siste sving kom åpningen de hadde ventet på. Schuvar visste med en hinsides spurt ned oppløpet at han var en hest for fremtiden. Andreplass i Drammen Grand Prix på første forsøk er uhørt bra.

Jotun Grand International 2015

Stedet var Jarlsberg og løpet var Jotun Grand International. Fra spor åtte nærmest fløy Schuvar opp i tet, og mot seg hadde han blant annet den internasjonale topphoppa Peace Corps og startraske Meadow Rokand. Kjell satset offensivt fra sulkyen og med Peace Corps like bak ble det en kamp helt inn til mållinja. Kjell kjørte Schuvar det det var mulig, Schuvar gav alt på oppløpet og vant med et hestehode. Hans så langt største sier.
Snart skal Schuvar ut i sin tredje fulle sesong og vi forventer mye av han. De neste årene blir utrolig spennende.

Privacy Policy