CROMWELLS AIDA

Cromwells ble født 01.08.2008 i Lunde Sverige og er en norsk varmblodstraver med en imponerende stamtavle. Mor er Wining Smil, som blant annet vant Gøteborg open 4 ganger og har flere pengepremier enn de fleste hopper i svensk travsport. Faren, Frans Huge, er blant annet vinner av Luztu stevne i Frankrike og Grand open i Danmark ved 3 anledninger. Frans Huger er et velkjent navn innen travsporten og dominerte sporten i mange år. Vi er stolte over å ha muligheten til å jobbe med en hest av et slikt kaliber som Cromwells har vist seg å være.

Gjennombruddet

Cromwells debuterte som 3-åring ved å løpe inn til en fjerdeplass med kilometertiden 1.27.7 i april 2011. Han vant ingen løp denne sesongen og selv om han avsluttet året med å bli nummer to bak den senere Derby vinneren Star Hero på Forus travbane, var sesongen en skuffelse. Cromwells fortsatte dog å utvikle seg fint, vi jobbet beinhardt med han og som 4-åring vant han 6 løp på 21 starter. Først i årets siste løp det året snuste Cromwells på 20-tallet når han ble tredje bak Hambler funge og Garcia the great i finalen av Grunndivisjonen på Bjerke. Det var først i hans 5. år at vi virkelig fikk ut det potensiale vi visste bodde i han. Som 5 åring rakte han inn seire og vant hele 25 løp på 35 starter. Nå skjønte alle at dette var en hest over gjennomsnittet. Hjemme på Momarken det året vant Cromwells utrolige 17 seire. Vi følte oss sikre på at Cromwells også kunne hevde seg internasjonalt, og vi fikk rett. Det store internasjonale gjennombruddet kom etter hele 77 starter, men som de sier; bedre sent enn aldri.

Forus Grand Open

Det var første gang Forus Grand Open skulle avholdes og til start stilte en rekke hester fra de beste teamene. På dette tidspunktet sto Cromwells som 6 åringen med fjorten strake seire og pressen hadde for alvor sett at noe virkelig stort kunne være på gang. Med en førstepremie på 500.000 kroner var mange av de beste elitehestene kommet over fra Sverige. Det er viktig å huske at på dette tidspunktet hadde Cromwells aldri startet i et løp i øverste divisjon i Norge. Han hadde kun ved et tilfellet løpt raskere enn 16.8, men det var tydelig at det var ikke bare vi som hadde tro på Cromwells den dagen. Utrolig nok hadde spillerne endt opp med å gjøre Cromwells til andrevalg før start. Løpet var det største som hadde vært arrangert i Norge på mange år og spenningen før start var til å ta og føle på. Da løpet var halvveis så det ikke videre bra ut for verken Team Midtfjeld eller Cromwells selv. Han lå som 5. hest i et tett felt, men på den siste langsiden ble det virkelig tempo på løpet. Kjell Koller som var kusk ba om mer, han presset Cromwells det han våget. Cromwells responderte bestemt og sparket ifra. Hele stadion gispet etter luft, ingen trodde det de så. Det alle håpet, men som ingen våget å tro, skjedde på en så imponerende måte at man ikke kunne forestille seg det. Cromwells viftet med halen før han latterliggjorde all motstand. Han overtok teten inn i siste sving og fosset fra feltet. Foran et imponert publikum og sjokkerte reportere i pressen fra inn- og utland. Vinnertiden ble imponerende 1.15.5/1600 meter. En ny stjerne ble født den dagen, han var norsk og het Cromwells.
Siden det store gjennombruddet har Cromwells fortsatt å levere. Han er i dag en av våre mestvinnende hingster og fortsette han på dette viset resten av karrieren, er det gode muligheter for at han kan overta tronen til den norske storheten Rex Rodney.

Privacy Policy